дом Общество Силният вятър стовари дърво върху паркирани автомобили

Силният вятър стовари дърво върху паркирани автомобили

0
ДЯЛ

Силният вятър късно снощи в Шумен събори дървета и изпочупи клони в различни райони на града. На ул.„Калиакра“ и по бул.„Симеон Велики“ в района на стария екарисаж бурният вятър е изкоренил две дървета, съобщиха от пресцентъра на Общината. Паднали салкъми има и по ул.„Преспа“ в посока към ЖП прелеза, както и пред КАТ. На ул.„Ген Драгомиров“ 56 дърво е паднало върху две коли, които с помощта на служители от пожарната късно снощи са били премахнати. Пречупени и паднали по-големи клони има в градинката зад военното училище, в кв.„Херсон“ и на детската площадка близо до ОУ „Д-р Петър Берон“. По протежение на бул.„Мадара“ и ул.“Съединение“ също са нападали множество начупени малки клони.
Кметът на Шумен Любомир Христов благодари на фирмите за бързата реакция за отстраняване на последствията от бурния вятър.
„От 20.00 часа снощи сме във връзка с ръководителите на общинските фирми по чистотата, паркове и обредна дейност и почистващата РТК. Благодаря на колегите от пожарната, че ни помогнаха да разчистим падналите по улиците и тротоарите дървета, за да не се затруднява движението в града“, заяви кметът.
Работници от ОП „Паркове и обредна дейност“ и ОП „Чистота“ вече започнаха да прибират нарязаните дървета и падналите клони.
„От 7.00 ч. сутринта от почистващата фирма РТК също започнаха да измитат нападалата шума по централните булеварди и улици“, обясни Христов.
„На места има скъсани електрически проводници, преплетени кабели и жици и е нарушено електрозахранването в града и селата. Информирано е електроразпределителното дружество и в момента се работи по улиците „Поп Андрей“, „Пловдив“ и „Петра“ в Шумен, както и в селата Ивански, където има скъсан проводник, а също така и в Салманово“, допълни Красимир Косев, главен специалист по превенция и дейности за защита на населението.
От късно снощи досега няколко пъти са правени огледи в целия град. Няма сериозни повреди и щети в следствие на силния вятър. По информация на ръководителя на хидрометеорологичната станция Соня Койчева вятърът в Шумен късно снощи е бил със средна скорост 17-18 м. в секунда и е регистриран от 19.00 часа до около полунощ с посока запад и пориви – до 19-20 м. в секунда. Падналият валеж е около 8 л. на кв. м.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБурята отнесе клони и остави десетки населени места без ток
Следваща статияТежко дежурство: Пожарникари отстраняваха паднали от бурята дървета, гасиха БМВ и сухи треви

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here