дом Общество Върнаха за стопанисване туристическата спалня на местното дружество „Патлейна“

Върнаха за стопанисване туристическата спалня на местното дружество „Патлейна“

0
ДЯЛ

Туристическата спалня във Велики Преслав бе върната за стопанисване на Туристическо дружество „Патлейна“. Това стана с решение на Общинския съвет в старопрестолния град. За връщането гласуваха 16, от общо 17 съветници.
Базата е дадена безвъзмездно за стопанисване на Туристическо дружество „Патлейна“ за срок от 10 години. Предстои Общината да подпише договор с туристическото дружество.
Туристическата спалня разполага със седем апартамента и общо 35 места. Има трапезария и кухня.
Припомняме, че в началото на тази година избухна скандал между тогавашния кмет на Велики Преслав Александър Горчев и общински съветници от града. Те обвиниха кмета и председателя на туристическото дружество в самоуправство и ги заплашиха със съд, защото дружеството стопанисвало базата при изтекъл договор с Общината, която е неин собственик.
„Преди това два пъти туристическото дружество е внасяло искане за подновяване на договора, но без резултат. Имуществото в базата е описано, а спалнята е запечатана“, обясни за 24shumen.com кметът на Велики Преслав Янко Йорданов и уточни, че новият договор ще бъде подписан след изтичане на законовите срокове.
Присъствалите на заседанието собственици на къщи за гости и хотели обаче възразили с мотива, че така ОбС създава условия за нелоялна конкуренция.
„Това е пълен абсурд общинско имущество да се отдава безвъзмездно. Социализма ли връщаме с това решение?“, реагира бившият общински съветник и бивш председател на ОбС Станислав Йорданов. Той уточни, че в предишния договор с Дружеството е имало клауза безвъзмездно ползване на обекта, но срещу инвестиции и подобрения.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛюбо Ганев проучва зала „Арена Шумен“ за домакинство на волейболни турнири
Следваща статияГорски педагози „показаха“ зимата в гората на 500 малчугани

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here