дом Наблюдател Върбица грейна с нова цветна премяна

Върбица грейна с нова цветна премяна

0
ДЯЛ

Община Върбица украси цветните си лехи с красиви насаждения от собствения си разсадник.
„Усмихнат ли се цветята в един град или село – усмихват се и хората му!”, казват от Общината.
Вече шеста поредна година кметът Мердин Байрям и целият му екип, предизвикват неволните усмивки на хората в града и селата по един необикновено колоритен начин.
Това мероприятие коства на всяка Община сериозни средства, което пък стана причина градоначалникът с присъщите му находчивост и предприемчивост, да реши по-най благоприятният начин обезпечаването на цветната премяна на цялата община.
Още през есента на 2016г. в село Менгишево върху общинска площ, изоставена от десетки години, бе създаден новият общински разсадник, с помощта на който през настоящата 2017г. Общината спести средствата за тази цел, а в цветните алеи навсякъде, гиздаво се кипри разноцветна петуния.
„Процесът е трудоемък, но си струва всяко усилие“ разказва ръководителят на разсадника Мехмед Мустафа Мехмед, техник – лесовъд с 36-годишен стаж в системата на Горското стопанство.
„На този етап грижи за разсада полагат две работнички, а в пиковите моменти се обръщаме за помощ към хората от програмите по „временната трудова заетост“.
В момента окопаваме и поливаме, (забулваме срещу жегата) декоративните растения.
С една дума, извършваме огледни мероприятия като заедно с това, имаме готовност за приемане на поръчки от граждани, организации и учреждения за разсад в наличност и по желание на клиентите.
Цветята искат много и ласкави грижи, а ние се стараем да не ги разочароваме!“ добавя усмихнато Мехмед Мехмед.
Снимки: Община Върбица
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАсфалтирането на улиците се бави заради обжалване
Следваща статияСлужба КОС – Шумен отчете: 6 703 души имат разрешения за огнестрелни оръжия, от тях 5 151 са на ловци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here