дом Общество Възстановяват най-внушителния военен паметник в село Върбак

Възстановяват най-внушителния военен паметник в село Върбак

0
ДЯЛ

„2 000 лева осигури Министерството на отбраната за възстановяване на паметник, посветен на двама герои от Втората световна война в село Върбак. Сумата е преведена по сметка на Община Хитрино, която ще контролира усвояването й“, съобщи за 24shumen.com кметът Шефкъ Мехмедов.
Това е най-внушителният военен монумент в Шуменска област, висок е 6,10 м.
За да възвърне паметникът предишния си вид от преди 70 години е ангажирана фирма от Велико Търново. Разходите по почистването ще бъдат заплатени от Община Хитрино, която е осигурила техника – вишка. Общински служители заедно с доброволци от селото изрязали ненужната растителност и почистили тревните площи.
Предстои монтиране на допълнително осветление и освежаване на оградата.
„Около монумента ще оформим специален кът с пейки. Ще бъде издигната и беседка. Идеята е паметта на героите да се почита от хората, както и от идващите поколения“, смята кметът Мехмедов.
Служители на Военно окръжие Шумен ще се включат във възстановяването на надписите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови 11 детски площадки ще радват децата на Шумен
Следваща статияД-р Марин Мухтаров с 6 правила срещу коронавирус и грип!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here