дом Здраве Възрастно семейство с COVID-19 си тръгна от болницата в Шумен

Възрастно семейство с COVID-19 си тръгна от болницата в Шумен

0
ДЯЛ

На 21 юни МБАЛ-Шумен напуснаха по собствено желание семейство възрастни пациенти, на лечение в Инфекциозно отделение. На същите е предписано лечение за дома и е уведомена РЗИ – Шумен за издаване на предписание за поставяне под карантина. Това съобщиха от лечебното заведение.
През почивните дни в „МБАЛ – Шумен“ АД е приет един пациент с доказана SARS CoV 2 инфекция. На приетите със съмнение за COVID-19 днес ще бъдат изпратени проби за изследване.
На 20 юни е починал единият от пациентите с доказана SARS CoV 2 инфекция в ОАИЛ, който 24 часа преди това е бил поставен на изкуствена белодробна вентилация. Касае се за мъж на 58 години, с придружаващи заболявания на дихателната и сърдечно-съдовата система.
В момента в болницата на лечение са 12 пациенти с доказана COVID-19 инфекция – 11 в Инфекциозно отделение и един в крайно тежко общо състояние, на изкуствена белодробна вентилация в ОАИЛ.
Поради урегулиране на информационния поток, във връзка с непрекъснатото подаване на информация към РЗИ и националната информационна система, „МБАЛ – Шумен“ АД няма да публикува ежедневно новини на сайта на болницата. Такива ще се оповестяват при настъпване на извънредни събития.
„Видно е, че през следващите месеци ще съжителстваме с COVID-19 в болницата. Основна задача ще бъде да се предпазят служителите и пациентите от вътреболнично заразяване и хоспитализираните да получават качествено лечение“, заявяват от ръководството на МБАЛ.
От болницата предупреждават, че вирусът е сред населението, което налага разумни действия от всички за предпазване от заразяване. „Шуменският“ вирус нито е отслабнал, нито е намаляла неговата вирулентност.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДФ ”Земеделие” финансира с над 3 000 000 лева селскостопански производители
Следваща статияТестват за коронавирус шуменските социалисти, присъствали на пленума на БСП

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here