дом Общество Възрастните хора от Старческия дом в Шумен вече са настанени в новата...

Възрастните хора от Старческия дом в Шумен вече са настанени в новата сграда

0
ДЯЛ

Старческият дом „Д-р Стефан Смядовски“ вече е пребазиран в новата сграда. Това съобщи за 24shumen.com зам.-кметът Светлана Маркова.
Преместването и настаняването на възрастните хора е приключило на 24 януари.
В края на 2019 година сградата поучи Акт 16, а в началото на 2020 годиина дойде и разрешението за ползване.
Припомняме, че през август 2018 година от държавния бюджет бяха отпуснати 1 500 000 лева за реконструкция на бившето поделение на КЕЧ в Шумен.
Сградата има три обособени функционални блока със зали за занимания, кабинети за физиотерапия, арт и трудотерапия. Трите блока имат топла връзка. Сградата има и асансьор.
Комплексът е оборудван с модерна централна система за климатизация с газови термопомпи. Изграден е хидрофор с капацитет 5 кубика, който при спиране на водата може да покрие нуждите за ден. Сградата е с топлоизолация.
Новият дом разполага с капацитет от 110 места, разпределени в 38 стаи с от едно до четири места. Всяка стая има система за повикване на медицинско лице, собствен санитарен възел, помещения за дрехи и багаж.
Изграден е и летен навес.
Идеята за строителство на нов старчески дом в Шумен е от 50 години. Проектирането е започнало през 1970 година. Строителството е стартирало, но сградата така и не бе завършена. Така след половин век сагата с новия дом за стари хора в Шумен приключи успешно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСофтуер на шуменец е сред най-търсените в строителния бизнес в САЩ
Следваща статияБойко Илиев: Щастлив съм, че поставям „Осъдени души“ в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here