дом Общество Възпитаници на Детски център „ Многоточие“ на гости в полицията

Възпитаници на Детски център „ Многоточие“ на гости в полицията

0
ДЯЛ

Служители на Областната дирекция на МВР-Шумен запознаха децата с работата на полицията, безопасността на пътя, в училище и в дома. В една от лабораториите по криминалистика към областната дирекция децата научиха от Добромир Дойчинов как се правят полицейски регистрации, как се свалят отпечатъци и за какво служат.
В дежурната част на областната дирекция разговаряха с оперативния дежурен полицай и научиха кога и при какви случаи се търси помощ на телефон 112. Униформени им напомниха в опасни ситуации да не се колебаят и да набират спешния телефон. Ст.инспектор Димитър Абрашев от „Охранителна полиция“ им припомни да бъдат изключително внимателни и предпазливи когато говорят с непознати – на улицата, по телефона, да не разказват къде живеят, да не се качват в автомобили на непознати.

Посещението в полицията завърши с беседа по пътна безопасност. инсп. Илия Господинов от сектор „Пътна полиция“ подсети децата от детския център, че при пътуване в автомобилите трябва да поставят предпазни колани, да не излизат внезапно на пътното платно когато играят, да пресичат само на обозначените места. Научиха, че пътните полицаи имат задължение да осигуряват безопасността на движението.

На учениците бяха показани полицейски автомобил, стоп палка, бадж, радиостанция и останалите атрибути. Беше пояснено за какво служи всеки един от тях. Децата научиха, че за всяко нарушение на ЗДвП се предприемат мерки, предвидено е наказание, а за някои нарушения на децата отговарят техните родители.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСребро за отбор по баскетбол от Велики Преслав
Следваща статияДобър добив от лавандула в Шуменска област

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here