дом Общество Въвеждат в съда видеоконференцията

Въвеждат в съда видеоконференцията

0
ДЯЛ

В най-скоро време в Шуменския окръжен съд /ШОС/ ще бъде въведена видиоконференцията като метод в правораздавеното. Ще бъде оборудвана специална зала, в която чрез видеоконферентна връзка ще бъдат разпитвани вещи лица и свидетели по образувани дела, това обяви председателят на ШОС София Радославова по време на представянето на отчета за 2017 година. На срещата приъстваха председателят на Апелативния съд във Варна, Ванухи Аракелян и нейният заместник, Милен Славов.
Видеоконференцията вече е въведена в големи градове. Чрез нея няма да се налага дългото дирене на вещи лица, а те ще бъдат разпитвани, понякога без да присъстват в съдебна зала. С начинанието ще бъдат спестени значителни средства.
Административният ръководител на АС даде изключително висока оценка за работата на съдиите в ШОС. Според нея постигнатите резултати за миналата година всяват респект към професионалната работа на колегите им.
Като успех тя отчете потвърдените присъди по мегаделото „Килърите“.
Съдия Милен Славов също призна големия успех на шуменските магистрати по това дело. Той посочи като сложно висящото дело за железепътната катастрофа в Хитрино, което започна на 7 март.
Това са все важни дела за които обществото трябва да знае, че по тях се работи професионално и сериозно, обясни зам.шефът на ВАС.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлаготворителността продължава! Рок за Тони Янакиева
Следваща статияПрогнозата: Време е за разходка навън, очаква ни слънчев и топъл уикенд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here