дом Здраве Втора грипна вълна в Шумен

Втора грипна вълна в Шумен

0
ДЯЛ

Предепидемична е обстановката в Шумен. Заболеваемостта от грип и остри респираторни вируси е 194 на 10 000 души. Това каза за 24shumen.com директорът на Регионална здравна инспекция д-р Пепа Калоянова.
Миналата седмица заболеваемостта е била 110 на 10 000 души. За обявяване на грипна епидемия обаче стойностите трябва да са 252 болни на 10 000.
В 13.00 часа днес ще има заседание на Регионалното бюро за борба с грипа. „Очакваме от Регионалното управление на образованието да ни предоставят данни за ситуацията в училищата“, уточни д-р Калоянова.
„През Спешно отделение на Многопрофилната болница на денонощие преминават около 200 души със симптоми на грип и остри респираторни заболявания. Само през деня на 29 февруари са прегледани 141 пациенти, а вчера 111. Вече се задъхваме. Персоналът ни не достига“, обясни директорът на шуменската Многопрофилна болница д-р Димитър Костов.
В края на миналата седмица д-р Костов информира, че Първо вътрешно, Детско и Инфекциозно отделение на областната болница са препълнени с болни от грип и остри респираторни вируси.

Родители в Шумен се оплакват, че болните деца пред кабинетите на личните лекари в Новата поликлиника са десетки и се чака дълго време за преглед.
Снимки: Бубка Белева
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСамо един кандидат за главен архитект на Шумен
Следваща статия62-годишен мъж почина по време на работа в събота

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here