дом Общество ВСС: Искането за отстраняване на Иван Гешев е недопустимо

ВСС: Искането за отстраняване на Иван Гешев е недопустимо

0
ДЯЛ

Членовете на Висшия съдебен съвет определиха като недопустимо искането за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.
След близо 6-часово заседание с 12 гласа „за“ и 8 „против“ ВСС реши да остави без разглеждане като недопустимо внесеното предложение на служебния министър на правосъдието Янаки Стоилов за отстраняване на главния прокурор. Магистратите решиха да гласуват по предложение формулирано по следния начин: „Оставя без разглеждане като недопустимо внесеното предложение от министъра на правосъдието на Република България за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев“.
За стартиране на процедурата по отстраняване на главния прокурор е необходимо 17 от членовете на ВСС да гласуват със „за“. Окончателното решение за отстраняване на главния прокурор може да бъде взето от държавния глава.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОткриват Панаира на киселото мляко в Разград
Следваща статияПенсионерите ще получат добавка от 50 лева и през август

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here