дом Общество Всички завърнали се от чужбина в Шуменско – под карантина

Всички завърнали се от чужбина в Шуменско – под карантина

0
ДЯЛ

Областният управител проф. Стефан Желев проведе работна среща относно изпълнението на заповедта от 13 март на министъра на здравеопазването, с която бяха въведени противоепидемични мерки в страната.
На срещата ръководителите на държавни институции представиха информация за изпълнението на мерките на територията на област Шумен.
По отношение на пристигащите от чужбина, към момента под 14-дневна карантина са поставяни българските граждани, които се връщат от определените за рискови заради коронавируса държави – Италия, Испания, Иран, Република Корея, Китай.
За всички останали случаи на граждани, завърнали се от чужбина и представляващи потенциален риск, областният управител разпореди на кметовете на общини чрез кметовете на населени места да препоръчат на тези хора да ограничат контактите си и спазват доброволна 14-дневна карантина.
Областната дирекция по безопасност на храните продължава да извършва проверки и дава указания на обектите стриктно да се спазват и ежедневно да се контролират разписаните процедури, касаещи личната хигиена на персонала и използването на лични предпазни средства по време на работа.
От РУО информираха, че 43 от общо 65 училища в област Шумен са заявили готовност и от днес са започнали различни форми на дистанционно обучение на учениците.
Областният управител проф. Стефан Желев е в непрекъсната връзка с институциите и с общините от областта, като при необходимост и промяна в ситуацията ще свика Областния кризисен щаб.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОсигуряват допълнителни количества предпазни средства и консумативи за защита от COVID-19
Следваща статияУдължават сроковете за плащане на тока и водата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here