дом Общество Водното дружество обжалва наложена санкция за близо половин милион лева

Водното дружество обжалва наложена санкция за близо половин милион лева

0
ДЯЛ

„Водоснабдяване и канализация-Шумен“ ООД оспорва акт за установяване на публично държавно вземане на директора на Басейнова дирекция „Черноморски район“ Варна, съобщиха от Пресцентъра на Административен съд Шумен.
С акта директорът е приел, че ВиК-Шумен дължи сума в размер на 485 489.72 лв., такса за правото на водовземане от повърхностни води от язовир „Тича“ за периода 01.01.2017 г. – 31.12.2017 г. Тази сума е предоставена по силата на Разрешително за водовземане на министъра на околната среда и водите.
Директорът на Басейнова дирекция е констатирал, че поради липса на постъпило плащане за погасяване на задължението в законоустановения срок, на дружеството е изпратена покана за доброволно изпълнение от 10 май 2018 г. В рамките на срока за доброволно изпълнение, по сметката на Дирекцията не е постъпило плащане. Затова административният орган е пристъпил към започване на производство по издаване на акт за установяване на публично държавно вземане за дължимата такса.
Така постановеният акт е обжалван от ВиК-Шумен пред Административния съд по повод на което е образувано административно дело.
В депозираната жалба се излагат доводи, че административният орган не е приложил убедителни доказателства за отнетите водни количества от яз.“Тича“ и съответстващата им дължима парична сума.
Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 11.04.2019 г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦветан Цветанов: Подавам оставка като шеф на ПГ на ГЕРБ, напускам парламента, оставам начело на предизборния щаб!
Следваща статияКато посещение в бардак, ама… „бързо, че да не спре нетът“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here