дом Други Водата от три чешми в Шумен и една във Велики Преслав не...

Водата от три чешми в Шумен и една във Велики Преслав не става за пиене

0
ДЯЛ
24shumen.com

Водата от три чешми в Шумен не отговоря на здравните стандарти, паказва лабораторният контрол на десет местни водоизточника в града, съобщават от РЗИ.
С отклонения по микробиологични показатели е водата от чешмата на ул. „Поройна” в кв. „Дивдядово”. Водата от чешмата в местността „Бабешкия мост” в кв. „Боян Българанов” освен по микробиологични показатели е със завишени стойности и на показател „Мътност”. Водата от тези две чешми не следва да се ползва за пиене. Водата от чешмата на ул. „Янко Сакъзов” е с наднормено съдържание на нитрати – 62 мг/л при максимално допустими 50 мг/л. Водата от нея не трябва да се дава на малки деца.
На всички изследвани показатели отговаря водата от чешмите в Шумен – до комплекс „Кьошковете”, на кръстовището на улиците „Тетово” и „Васил Левски” – срещу Томбул джамия, по пътя за Паметник „Създатели на българската държава”, по пътя от Шумен за кв. „Дивдядово”, на ул. „Изворна” до комплекс „Бохеми” в кв. „Дивдядово”, чешма № 2 по пътя за с. Лозево и чешмата на разклона за с. Кочово по пътя от с. Лозево за с. Новосел.
Водата от чешма „Тунела” във Велики Преслав е с отклонения по микробиологични показатели. Водата от тази чешма не трябва да се пие.
На здравните изисквания по всички изследвани органолептични, физикохимични и микробиологични показатели отговаря водата от чешмите „Радула”, „Кюнтя”, „Горната чешма” в кв. „Кирково”, чешмата до ВиК и чешмата по пътя от гр. Велики Преслав за с. Драгоево
От Здравната инспекция обръщат внимание на това, че резултатите отразяват моментното състояние на водата от изследваните местни водоизточници в Шумен и Велеки Преслав. Качествата на водата от тях зависят изцяло от метеорологичните условия, тъй като не се извършва дезинфекция.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвама шофьори се сбиха след катастрофа в Шумен
Следваща статияУдължава се срокът за плащане на местните данъци и такси с 5% отстъпка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here