дом Криминале Внимание! Чужденци измамници на пътя искат пари срещу …тенекия

Внимание! Чужденци измамници на пътя искат пари срещу …тенекия

0
ДЯЛ

Измамници дебнат наивници пътя. Схемата е следната – в лек автомобил с чужда регистрация пътуват няколко души, като може дори да са мъж, жена и дете, т.е. „семейство“.
Те спират преминаващи коли и под предлог, че нямат бензин и се нуждаят от пари за закупуването му, предлагат на шофьорите в замяна на дадената им парична сума фалшиви бижута – обикновено пръстен, който представят за златен. Другата схема, която прилагат измамниците е претекст, че имат близък в болница във Варна и имат нужда от пари, за да стигнат до там. Мъжете говорят на английски и са доста настойчиви.Това алармират шуменци в социалните мрежи и предупреждават хората да не се предоверяват на непознати.
Във вчерашния ден автомобил с двама души е дебнел на главен път Шумен-Разград, близо до село Струйно. Малко след това измамници са били забелязани и до Градище.
Измамната схема се прилага от години на територията на цялата страна. През последните дни обаче отново е активирана и не малко хора са били ужилени.
В случай на попадане в подобна ситуация, веднага да се сигнализира на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАнализ на Евростат: Токът в България е най-евтин, едва 10 евро за квтч
Следваща статияЗа едно денонощие: Огнеборци гасиха пламнал комин и горящ контейнер

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here