дом Криминале Внимание! Опити за измами по телефона в Шуменско

Внимание! Опити за измами по телефона в Шуменско

0
ДЯЛ
pixabay.com

Опити за телефонни измами са засечени на територията на област Шумен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.
В ранния следобед днес на стационарни телефонни номера в село Иваново са получени обаждания от непознат мъж, който се представил за д-р Иванов.  Казал, че се обажда от болницата, където лекуват техни близки от ковид. Измамникът казал, че състоянието им е тежко и имат нужда от скъпоструваща терапия от Америка, която е на стойност 8 500 лева. Хората веднага са задали допълнителни въпроси и са разбрали, че става дума за опит за измама по телефона.
От полицията напомнят, че сценариите за измами могат да бъдат различни, като често в тях се споменават имена, за които твърдят, че са на лекари, полицаи, прокурори, следователи и други длъжностни лица. Не предоставяйте никакви лични данни на непознати хора по телефона! 
 От МВР призовават всички ако получат обаждане по телефона от непознат, който им иска пари по какъвто и да е повод да затворят веднага, след като чуят сигнал „свободно“ да се свържат със своите близки или да подадат сигнал веднага на телефон 112.
24shumen.com
 

 

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроект предвижда обновяване на зала „Проф. Венета Вичева”
Следваща статия„Волов” договори три контроли преди старта на първенството

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here