дом Общество Внезапно спиране на тока е причинило големи аварии по довеждащия водопровод от...

Внезапно спиране на тока е причинило големи аварии по довеждащия водопровод от язовир „Тича“

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Внезапно прекъсване на електрозахранването е предизвикало големи аварии по довеждащия водопровод от язовир „Тича“. Това е причината и за временното спиране на водоподаването в Шумен от 01.00 часа в четвъртък до 01.00 часа в петък. Това съобщиха от ВиК-Шумен.
В писмо до медиите от водното дружество обясняват създадената ситуация:
Отново внезапно спиране на електроподаването от страна на „ Електроразпределение Север“ причини множество аварии по довеждащ водопровод от яз. “Тича”.
Засегнато е водоподаването към общините Шумен, Велики Преслав и Търговище
На 01.11.2020г. В 14.55 часа, „Електроразпределение Север” АД без предупреждение спря електрозахранването към помпена станция ”1 300 години България”. В резултат на това възникнаха поредица от аварии по довеждащия водопровод от язовир „Тича“. Екипите на ВиК – Шумен правят обходи на трасето. Вече са регистрирани 8 броя аварии. Довеждащият водопровод осигурява водоснабдяването на общините Шумен, Велики Преслав и Търговище.
Това е второто подобно внезапно спиране от страна на „Електроразпределение Север“ за по-малко от месец. На 13.10.2020 г в резултат на такова спиране на електрозахранването на същата помпена станция, ”1300 години България” възникнаха поредица от аварии по довеждащия водопровод от яз. „Тича“, при което загубите по тръбопровода се увеличиха с около 60л/сек. Причината за спиране на електрозахранването на станцията е авария в електроразпределителната мрежа на „Електроразпределение Север“. В Периода 14-28.10.2020 г. аварийните екипи на ВиК-Шумен отстраниха 8 броя водопроводни аварии по довеждащия водопровод, за които бе възможно да се работи без спиране на водата.
Довеждащите водопроводи и помпените станции са важни технически съоръжения от ВиК мрежата. Тяхната цялост обуславя правилното им функциониране и работа спрямо предварително зададените експлоатационни параметри. Всяко нарушаване на тяхната цялост, нарушава и техния оптимален режим на работа и представлява предпоставка за бъдещи проблеми. В допълнение, подобни аварии причиняват неудобства за клиентите на водоснабдителното ни дружество и увреждат неговата репутация.
За отстраняване на многобройните аварии, възникнали по довеждащия водопровод в резултат на внезапното спиране на електроподаването към пречиствателната станция, се налага спиране на водоподаването и изпразване на довеждащия водопровод за срок от 01:00 часа на 05.11.2020 г до 01:00 часа на 06.11.2020 г.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПолицията издирва 69-годишен шуменец
Следваща статия58-годишен мъж е загинал при тежката катастрофа по пътя Русе – Разград

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here