дом Общество ВиК-Шумен с официално становище за цената на водата

ВиК-Шумен с официално становище за цената на водата

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

На 4 януари кметът на Шумен Любомир Христов ще поиска областният управител проф. Стефан Желев да свика извънредно заседание на Асоциацията по ВиК-Шумен. На него ще бъдат обсъдени всички възможни законови начини цената на водата в областта да остане 3.30 лв. за кубик, а не както реши КЕВР 3.40 лв.
По повод обществените настроения и предстоящото на 10 януари Общо събрание на ВиК-Шумен, от Дружеството изпратиха официално становище:
„Водоснабдяване и канализация – Шумен“ ООД е Дружество, което по силата на нормативната уредба е собственост на държавата в лицето на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) като принципал и 10-те общини на територията на област Шумен, които са съдружници и формират Управляващия орган на Дружеството – Общо събрание. Същевременно те са и собственици на активите.
По силата на тези обстоятелства ВиК операторът изпълнява решенията взети от Общото събрание на Дружеството.
Областният управител Стефан Желев, който е най-висшия териториален орган на държавната власт се обяви против решението на Комисията за енергийно и водно регулиране от 28.12.2018 г., която е независим специализиран ДЪРЖАВЕН орган. Заедно с това беше оповестено, че вторият по големина съсобственик във „Водоснабдяване и канализация – Шумен“, а именно община Шумен, в лицето на кмета Любомир Христов също е против това решение на Комисията.
Ако Управляващият орган на Дружеството – Общото събрание, отчете тези нови обстоятелства и вземе решение цената на предоставяните от ВиК – Шумен услуги да бъдат намалени, всеки един управител ще изпълни взетото решение, но подобно решение не може да бъде взето еднолично, най-малкото от управител в оставка.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНова помощ заменя персоналната пенсия за деца
Следваща статияКрадец задигна 3 750 лева от шуменски апартамент

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here