дом Общество ВиК-Шумен с две предписания след сигнал за замърсяване на водите на река...

ВиК-Шумен с две предписания след сигнал за замърсяване на водите на река Поройна

0
ДЯЛ

Екоекспертите са дали две предписания на ВиК-Шумен за установяване и предприемане на мерки за предотвратяване на замърсяването на язовир „Шумен“ от водите на дъждовната канализация по бул. „Ришки проход“.
Експерти от РИОСВ-Шумен, Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) и Регионалната лаборатория (РЛ) към Изпълнителната агенция по околна среда провериха състоянието на водите на язовир „Шумен“ след подаден сигнал за замърсяване с мътнобяла вода от дъждовната канализация на ВиК-Шумен.
При съвместната проверка вчера присъстваха и представители на водното дружество, който е стопанин на дъждовен колектор, вливащ се в язовира.
По време на инспекцията са взети две водни проби от повърхностните води по заявка на БДЧР. Едната е от дерето преди вливане в язовира, а другата е от водния обект. По заявка на регионалната екоинспекция е взета трета водна проба от отпадъчни води от изхода на дъждовния колектор на бул. „Ришки проход“, заустван към язовир Шумен.
Експертите провериха всички ревизионни шахти на дъждовната и на битовата канализация по булеварда, като при обследването не беше установен източникът на отпадъчните води.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМилена Недева поздрави жителите на общината по повод 2 май
Следваща статияЖълт код в областта за обилен дъжд и гръмотевични бури

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here