дом Политика Взеха се превантивни мерки за недопускане на пожари по време на жътвата...

Взеха се превантивни мерки за недопускане на пожари по време на жътвата в областта

0
ДЯЛ

Заседание на Областния съвет за намаляване на риска при бедствия се проведе вчера под председателството на областния управител проф. Стефан Желев. Това беше първо заседание на съвета, който се създава в съответствие с промените в Закона за защита при бедствия с цел подпомагане дейността на областния управител при организацията, контрола и защитата на населението при бедствия, съобщиха от Областна администрация.
Извършени са необходимите дейности от страна на институциите и общините за опазването на селскостопанската продукция и недопускане на пожари по време на жътвената кампания в област Шумен, стана ясно от представените доклади от общините, Енерго-Про Мрежи АД, ЕСО ЕАД МЕР Шумен, Областно пътно управление, жп. секция Шумен и звено СИЕР Вълчи Дол. Предприети са превантивни мерки за спазване нормите за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделските земи за опазване на селскостопанското имущество от пожари.
Обходени и почистени са трасетата на далекопроводите, спрени са плановите ремонти в участъците, пресичащи посеви с житни култури. Проведени са обучения и инструктажи на служителите, като е осигурено и проверено състоянието на необходимото оборудване. Окосени, почистени от храсти и отпадъци са сервитутите по всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Шумен, като по график тази дейност ще продължи и през месец юли.
Служители на „ВиК“ ООД Шумен съвместно с местните власти през последните две седмици са извършили обход на противопожарните хидранти, информацията за състоянието им и възможностите да бъдат ползвани при гасенето на пожарите ще бъде предоставена на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Доброволните формирования на общините също са в готовност и при необходимост ще оказват съдействие на противопожарните екипи по места.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа първи път: Шуменци посрещат „July Morning”
Следваща статияШуменец олекна с 33 750 лева, хванаха го с 90 000 къса цигари без бандерол

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here