дом Култура Вечер, посветена на Иван Вазов, организира градската библиотека в Шумен

Вечер, посветена на Иван Вазов, организира градската библиотека в Шумен

0
ДЯЛ

Вечер, посветена на Иван Вазов организира днес от 17.00 часа градската библиотека в Шумен. Проявата е по повод 170 години от рождението на патриарха на българската литература.
Събитието ще премине под надслов „С творчеството на Иван Вазов“. Това съобщиха от Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен.
Входът за посетители е свободен. В събитието могат да се включат всички, желаещи да представят или чуят текст на Иван Вазов.
„Иван Вазов е роден в Сопот на 9 юли 1850 г. Умира в София на 22 септември 1921 г.
В 71-годишния си житейски път преживява две епохи – на Българското възраждане и на следосвобожденска България; преживява тежките години на пет войни – за свободна България, за съединена България, двете балкански и Първата световна война. И през цялото това време пише, а перото му оставя вечна следа във времето. Създава огромно количество произведения, по-голямата част от които са посветени на България и остават завинаги в сърцата на хората. Патриархът на българската литература, както го нарича Гео Милев, увековечава образите на героите, които познаваме днес, както и подвизите на целокупния български народ, неговите мъки и страдания, въстания и борби, успехи и слава. И това е необикновената му заслуга към България. Иван Вазов е сред основните причини ние да помним“, припомнят от градската библиотека в Шумен.
Снимка: Регионална библиотека-Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияТри пожара в сухи треви гасиха огнеборците в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here