дом Политика Веселин Пенчев е новият стар лидер на БСП Шумен

Веселин Пенчев е новият стар лидер на БСП Шумен

0
ДЯЛ

Адвокат Веселин Пенчев бе преизбран за втори мандат за лидер на БСП Шумен. Той спечели убедителните 72 гласа от всички 129 делегати на 22-рата отчетно-изборна конференция на шуменската организация. Опонентите му – бившият зам.-кмет инж. Иван Йонков получи 40 гласа,а само 5 – Николай Калев бивш общински председател. Високият форум уважиха с присъствието си председателят на БСП Корнелия Нинова и заместникът й Кирил Добрев.
„Радвам се, че Веско бе преизбран. През последните четири години той беше част от промяната в БСП“, заяви пред 24shumen.com лидерът на социалистическата партия.
„Поздравих в залата и шуменската организация въпреки проблемите с разнобоя. Те постигнаха прекрасни резултати на президентските избори, на парламентарните удвоиха резултата, за местните избори тези 77 гласа разлика правят организацията победител“, отбеляза още Нинова.
Според нея тези гласове са взети под натиск и „не са реалната победа на нашите политически опоненти“.
По думите й шуменската структура върви нагоре като развитие.
Нинова определи състоянието на партията като добро въпреки, че се работи в изключително тежка среда на „абсолютно превзета държава“.
„Пътят и посоката са верни“, обобщи тя. В момента се правят анализи за причините желаните резултати да не бъдат постигнати.
Новият лидер посочи политическата задача през тази година – сваляне на ГЕРБ от власт на всички нива.
Групата съветници ще изпълни поетите ангажименти в предизборната кампания пред гражданите на Шумен. Едно от обещанията е освобождаването на детските градини и ясли от такси.
„Ние ще бъдем непоколебими и ще предлагаме докладната за следващи обсъждания“, категоричен бе Пенчев.
„Можем да побеждаваме само когато сме единни и консолидирани. Докато не се научим да живеем всички заедно, да не се караме, няма да можем да убедим обществото, че сме онази алтернатива, която може да управлява“, заяви пред аудиторията зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.
Неговата оценка е, че в момента държавата се тресе от всевъзможни корупционни скандали, от записи, снимки. А алтернативата БСП мълчи по този въпрос.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаградиха победителите в състезанието по колоездене, бягане и дуатлон
Следваща статияНови 63 случая на COVID-19 у нас за денонощие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here