дом Общество Веселин Маринов и Дивна в Каспичан за „Дни на моя град”

Веселин Маринов и Дивна в Каспичан за „Дни на моя град”

0
ДЯЛ

Тържествата „Дни на моя град 2021” са посветени на 57 години от обявяването на Каспичан за град и 42 години от определянето му за общински център.
Наситената програма започва с тържествено отбелязване на Деня на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност на 24 май от 10.00 ч. на площад „Възраждане”. Предвиждат се празнично шествие, празник на буквите за I клас „Вече съм грамотен” и награждаване на отличниците от СУ „Панайот Волов”.
Началото на възстановения традиционен събор на кв. „Калугерица” е на 24 май от 12.00 ч., а концертът на Петко Захариев – от 14.00 ч. на площада в квартала.
Изложбата „Просветление” на художничката Емилия Пенкова ще бъде открита в Художествената галерия „Стоян Венев” на 25 май от 17.30 ч.
Средното училище „Панайот Волов” ще отбележи патронния си празник на 26 май от 10.30 ч.
Празникът на Каспичан ще бъде честван на 28 май. Началото ще постави тържествено заседание на Общинския съвет от 15.30 ч. Концертът с участието на Веселин Маринов и самодейците при НЧ „Пробуда – 1928” ще започне на площад „Възраждане” от 19.00 ч., а празничната заря е от 20.00 ч.
Тържествата „Дни на моя град 2021” ще завършат на 4 юни с футболен турнир „За бъдещето на Каспичан” от 17.00 ч. и демонстрации на Спортен клуб „Моделист” от 18.00 ч. на Спортния комплекс. Финалът ще постави концерт с участието на Дивна, който ще започне от 20.00 ч. на площад „Възраждане”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЙордан Йовков се падна на матурата по български език и литература
Следваща статияСменят 24 областни управители в страната (списък)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here