дом Общество Вдигат пенсиите с 6,7%, минималната става 250 лева

Вдигат пенсиите с 6,7%, минималната става 250 лева

0
ДЯЛ

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) започва поетапно да публикува мерките, свързани със социалната система и пазара на труда, които ще са в сила и след края на извънредното положение. Информацията обаче се публикува не в сайта, а във Фейсбук страницата на министерството.
Специално направено каре информира, че всички пенсии ще се увеличат с 6,7 на сто от 1 юли 2020 година. Минималната пенсия става 250 лева.
Социалната пенсия за старост се повишава на 141, 36 лв. Това ще повиши всички пенсии, несвързани с трудови доходи и ще доведе до ръст на доходите на около 133 600 души.
Хората над 60 години ще продължат да се обслужват приоритетно при раздаване на пенсиите за май в пощенските станции до обяд, както и в хранителните магазини и аптеките от 8.30 до 10.30 часа всеки ден, съобщават още от МТСП.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРазсрочват сметките за ток на клиенти при необходимост
Следваща статияШефът на патолозите: Хората умират с коронавирус, а не от коронавирус!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here