дом Общество Вариант: Общинските съветници в Шумен заменят хартията с таблети

Вариант: Общинските съветници в Шумен заменят хартията с таблети

0
ДЯЛ

Идеята общинските съветници в Шумен да работят по електронен път и да разполагат с таблети, беше обсъдена на днешното заседание на консултативния съвет. Така сумите за създаване на един изцяло електронен Общински съвет (ОбС) ще са по-малки в сравнение с тези за снабдяване с хартия и копиране на документацията.
Общинският съветник Даниела Русева поиска да бъде проверено какви средства са изразходвани през последните четири години за предоставяне на сесийните материали на хартиен носител. Тя предложи колегите й вече да работят по електронен път, а хартията да остане в миналото.
Стана ясно, че председателят на ОбС Красимир Минчев вече е обсъждал идеята със зам.-кмета по финанси Татяна Костова.
Зам.-председател на Общинския съвет ще бъде избран на следващата сесия на 28 ноември, четвъртък. В дневния ред са включени други четири точки – избор на постоянни комисии към ОбС, избор на Временна комисия по разработване на промени в Правилника за организацията и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, предложение за одобряване на промени в структурата на общинска администрация и определяне на правомощията на кметските наместници.
Ще бъде определен представител на ОбС в Областния съвет за развитие.
„В нашия Правилник на ОбС сме определили да има един заместник. Той ще изпълнява функциите на председателя, когато той отсъства“, заяви председателят на Обс Красимир Минчев.
10 остават постоянните комисии в ОбС, те ще имат свой председател и зам.-председател.
Според общинския съветник Добромир Драев не би следвало този дневен ред да бъде приет на консултативния съвет днес. Той се позова на текст от Правилника. А той би следвало да се спазва.
„Това искане не е правилно и влиза в конфликт с основната мисия на председателския съвет, а именно да определя дневния ред на сесията. Такова искане бламира нормалното изпълнение на функциите на консултативния съвет“, опонира на предложението общинският съветник Красимир Костов. Това е абсурдна теза, отсече той.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБалканска титла за талантливите момичета от Спортен клуб „Ритмик“
Следваща статияЗатварят напълно за движение шуменската ул.“Христо Смирненски“ до 28 ноември

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here