дом Общество Валери Симеонов: Ако бяхме оставили блокадите, можеше да се стигне до малка...

Валери Симеонов: Ако бяхме оставили блокадите, можеше да се стигне до малка гражданска война

2
ДЯЛ

Ако бяхме оставили протестите да ограничават правата за свободно придвижване на гражданите, нещата можеше да отидат до малка градска гражданска война. Това каза лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов в сутрешния блок на Нова телевизия.
Припомняме, че в 4.30 часа тази сутрин части на полицията и жандармерията атакуваха палатковите лагери в столицата, Варна, Пловдив и други места в страната. Блокади вече няма. Това се случва ден след като коалиционните партньори ГЕРБ и „Обединени патриоти“ решиха правителството да не подава оставка. Симеонов каза, че и решението за премахването на блокадите е взето по време на Консултативния съвет на коалицията.
„Въпросът с премахването на палатковите лагери беше подробно обсъден, тъй като протестите много сериозно нарушават закона и то вече 30 дни и ограничават правата за свободно придвижване на гражданите в редица градове в България. Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледа безучастно това нарушение. Имаше и някои доста притеснителни сигнали. Вече имаме връчена подписка, което означава, че се организира граждански контрапротест или някакви други действия, което е притеснително. От друга страна вече имаше случаи на опити за саморазправа по въпросните блокади.
Не мога да кажа кой го предложи, но всички колеги го обсъждахме може би около час и стигнахме до извода, че полицията трябва да си свърши работата“, посочи Симеонов.
„Ако бяхме оставили така нещата и това недоволство на хората, чието движение е ограничено в София и другите градове, беше започнало по-организирано, нещата можеше да отидат до малка градска гражданска война. Няма как да оставим това без последици тези процеси да се развиват от само себе си. Не може да има еднопосочни права само за една част от гражданите, те да блокират свободите на другите и да бъдат охранявани от полицията, а останалите да бъдат лишени от своите права. Тук е работата на политиците да възстановят законния баланс – закона“, каза лидерът на една от управляващите формации.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНашенец подкара кола пиян и без книжка, изтрезня в крайморски арест
Следваща статияПламъци унищожиха лешникова градина, искри от спирачки на влак подпалиха траверси

2 КОМЕНТАРИ

  1. Далавери Симеонов ВИНКЕЛА да си подава оставката и да си търси адвокат. Ще дава обяснения с кофа мастило и топ хартия.Ще се започне с оградата….итн

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here