дом Здраве Ваксинацията в община Шумен върви бавно

Ваксинацията в община Шумен върви бавно

0
ДЯЛ
Снимка: Pixabay.com

Ваксинацията срещу COVID-19 в община Шумен тече бавно, въпреки информационната кампания, която провежда РЗИ. Това заяви на брифинг зам.-кметът д-р Светлана Маркова. Тя призова всички хора да се ваксинират. „Особено нужно е да бъдат ваксинирани хората с хронични заболявания, защото при тях COVID-19 обикновено протича много тежко. Сега е моментът да се постави ваксина, защото нивата на зоболяемост в общината са изключително ниски“, обясни д-р Маркова, която влезе като доброволец в COVID отделенията на МБАЛ-Шумен, когато пикът на заболяемост бе най-висок.
Под карантина към момента в община Шумен са 80 души. На домашно лечение са 13. Днес в областната болница с коронавирус е един пациент. Няма настанени в ОАИЛ.
Трима души, които са лекувани от коронавирус, са изписани вчера от Многопрофилната болница, а един е починал.
Община Шумен е изпратила писма до големите фирми в града с предложение да ваксинират работниците си. „От предприятията проявиха интерес. Изготвени са графици за имунизация. Въпреки това кампанията върви бавно“, коментира Маркова.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБорисов: Бойко Рашков ме вика на разпит!
Следваща статияАйсел Руфад: Благодарим за категоричната подкрепа за каузата ДПС!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here