дом Култура „Българийо, за тебе те умряха!“ Във Върбяне откриха паметник на загиналите във...

„Българийо, за тебе те умряха!“ Във Върбяне откриха паметник на загиналите във войните (снимки, видео)

0
ДЯЛ

Паметна плоча на загиналите във войните откриха в шуменското село Върбяне. Върху паметника са изписани имената на героите, участвали в сраженията за България, 14 от които дали живота си за нея.

На събитието присъстваха и двама ветерани от селото, които са участвали в първата част на Втората световна война. 34 жители на Върбяне са воювали в Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световни войни, 15 са загиналите, а 4 души са наградени с ордени за храброст.

Въпреки лошото време, десетки хора се стекоха за паметното събитие. Официални гости на церемонията бяха секретарят на Варненско и Великопреславската митрополия – отец Йордан, контраадмирал Митко Петев, Иво Андонов, директор на Дирекция „Социална политика” към МО, полк. Иван Стоянов, ветераните Тома Велчев и Никола Пенчев, кметове на общините Каспичан, Шумен, Велики Преслав, Смядово,Каолиново, Хитрино.

Своята почит засвидетелстваха и народните представители Димитър Александров и Иван Иванов, областният управител на Шумен – проф. Стефан Желев и неговите заместници, старши комисар Ялчън Расим, полк. Сашо Евлогиев, полк. Емил Симеонов, както и други общественици и представители на политически партии.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри специализирана полицейска акция спипаха 54 водачи без винетки
Следваща статияТежка катастрофа затвори пътя Шумен – Силистра

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here