дом Общество БСП-Шумен с позиция, относно разправиите сред социалистите

БСП-Шумен с позиция, относно разправиите сред социалистите

0
ДЯЛ

БСП-Шумен изпрати позиция до медиите в Шумен по повод дадената пресконференция от група социалисти на 20 май, неделя.
Поместваме текста без редакторска и коректорска намеса:
По повод изявленията на група граждани, членове на БСП, на 20 май 2018 година бихме искали да заявим:
Твърдения за нелегитимност на всичко и всички не са изненада. Това е теза, която тези социалисти повтарят непрестанно с ясното съзнание и цел, че това е една лъжа, която за тяхно съжаление макар преповтаряна десетки пъти, няма да стане истина. Нашата позиция за проведената конференция на 12 май т.г. е ясна, ние сме я заявили и не виждаме основание да я повтаряме.
Това, което може би остана не дотам известно на шуменската общественост е, че на 17 май се проведе заседание на Общинския съвет на БСП, на което беше взето решение Анатолий Стоянов и Красимир Костов да не могат да заемат ръководни длъжности и да се кандидатират за такива в БСП. Това решение е съгласно член 12, Ал. 2, т.4 от Устава на БСП. За това решение гласуваха 22 членове на Общинския съвет.
Изненада и недоумение буди позицията на бившия кмет Красимир Костов за причините за изненадващото му оттегляне от предизборната кампания през 2017 година. Тази теза, трета или четвърта на Костов, наистина е нова и неогласявана досега. Ние го призоваваме ако разполага с данни за недопустимо поведение от страна на наши партийни другари към него, както от страна на морала, така и на закона, да сезира съответните органи. Иначе тези твърдения са чиста клевета и се преследват от закона. Призоваваме го и ако разполага с данни за радиоактивнооблъчване на шуменските граждани, „идващо от изток и уловено от моя джипиес“, също да подаде тези данни където трябва, друго поведение също е наказуемо от закона.
Изказваме съжаление пред шуменската общественост за поредната проява на наши съпартийци, чиято единствена цел е овладяване на ръководството на шуменската партийна организация. Да си бил 8 години кмет, областен управител, директор на агенция с ранг на министър, директор на учреждения и да твърдиш, че тази партия, която ти е дала тези постове единствено на основанието, че си нейн член е феодална си е чист цинизъм.
Използваме случая в навечерието на 24 чай да поздравим всички дейци на образованието и културата със светлия празник и да им пожелаем здраве, успехи и вяра!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦветя, подаръци и награди за патронния празник на Шуменския университет
Следваща статияЗрелостниците писаха по стихотворението „Вяра“ на Никола Вапцаров