дом Политика Брат и сестра в битка за кметския стол на частичните избори в...

Брат и сестра в битка за кметския стол на частичните избори в Цани Гинчево

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Частични избори за кмет се провеждат днес в село Цани Гинчево, община Никола Козлево.
Кандидатът на ГЕРБ за кметския стол е Иван Димитров. Той се изправя срещу сестра си Иванка Димитрова, която е издигната от БСП. Третият кандидат е Тодор Желев от „Републиканци за България“.
До днешният вот се стигна, след като предишният кмет Павел Динков бе покосен от инфаркт.
По избирателни списъци право на глас в селото имат 403 души.
Изборният ден започна в 7.00 часа и ще продължи до 20.00 часа.
При условие, че никой от кандидатите не събере над 50% от гласовете другата неделя ще има балотаж.
Това е първото гласуване в страната след приетите промени в Изборния кодекс, според които гласуването в секции с над 300 избиратели да бъде с машина.
В секциите с под 300 избиратели се гласува с хартиена бюлетина.
Местният вот се провежда и в условия на извънредна епидемична обстановка, което налага стриктно спазване на противоепидемичните мерки, както от гласоподавателите, така и от членовете на секционните комисии.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия“Зелен коридор“ за ваксинация и днес
Следваща статияПетрови заговезни са днес, имен ден празнуват Панайот, Пантелей и Панчо

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here