дом Други Бракониери останаха без каруца, натоварена с 1,3 кубика дърва и моторен трион

Бракониери останаха без каруца, натоварена с 1,3 кубика дърва и моторен трион

0
ДЯЛ

9 акта и 13 констативни протокола са съставили през изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите област Шумен, Варна, Добрич и Търговище.
В периода от 17 до 24 юли са извършени общо 512 проверки, 182 от които са на обекти за добив на дървесина, 230 – на превозни средства, а 100 на физически лица, в това число и любители на лова и риболова, съобщиха от СИДП.
При обход на територията на ДЛС „Паламара” са задържани каруца и моторен трион. На нарушителите, отговорни за незаконната сеч на 1,3 куб. м дърва за огрев, са съставени два акта и един констативен протокол по Закона за горите.
За установените нарушения на територията на ДГС „Върбица” са съставени шест акта и шест констативни протокола. Служителите на стопанството са конфискували 30 кг липов цвят, събрани в гората без необходимото за целта разрешително.
Горските стражари към ДЛС „Балчик” са съставили акт за нерегламентиран добив на 1,04 кг трюфел.
При проверките в ДГС „Нови Пазар” са задържани 0,18 куб. м незаконно добити дърва за огрев. За нарушението е съставен констативен протокол.
В рамките на изминалата седмица служителите на ДГС „Генерал Тошево” са съставили три констативни протокола, а на ДГС „Варна” – един.
Системните проверки продължават на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства в обхвата на Североизточно държавно предприятие. Засилен остава контролът на местата с висока концентрация на нарушения.
Във връзка с опасността от възникване на горски пожари СИДП апелира гражданите да бъдат изключително внимателни при боравене с огън, а при съмнение за инцидент да подават сигнал на денонощния телефон 112.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзгоря сервиз за климатици на „Владайско въстание“
Следваща статияОтличие за добра служба получи окръжният прокурор Маргарита Георгиева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here