дом Общество Борисов: Ще бъде осигурен достъп на всеки гражданин, който пожелае, да се...

Борисов: Ще бъде осигурен достъп на всеки гражданин, който пожелае, да се имунизира срещу COVID-19

0
ДЯЛ

„Всеки български гражданин, който пожелае, ще има възможността по най-бързия начин да се имунизира срещу коронавируса, веднага щом Европейската агенция по лекарствата одобри и регистрира ефикасни, надеждни и безопасни ваксини срещу COVID-19“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, което се проведе чрез видеоконферентна връзка.
За да бъде гарантиран достъпът на българите до одобрените ваксини, както и нужните на страната ни количества, днес правителството отпусна 6 374 930 лева като допълнително финансиране за допълване на бюджета на Инструмента за спешна подкрепа на ЕС. Именно по този механизъм България ще разполага с нужните количества имунизации в условията на пандемия.
„Ваксинацията ще се извършва абсолютно безплатно и доброволно, като вече е налице готовност и за поставянето й“, подчерта премиерът Бойко Борисов.
Министерският съвет одобри също допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 г. в размер до 14 000 000 лева. Те са предназначени за купуването на още 17 280 флакона ремдесивир. Към момента са налични около 2000 флакона. „Нашите лекари използват медикамента в по-тежките фази на заболяването, затова решихме да закупим още 17 280, за да има възможност да се даде в болниците на всеки нуждаещ се пациент на територията на страната“, посочи премиерът Борисов. Той акцентира, че в комбинация с други медикаменти ремдесивирът спасява живота на тежкоболните с COVID-19.
В хода на заседанието на Министерския съвет премиерът Борисов добави, че правителството всеки ден предприема действия, с които българските лекари да разполагат с всички необходими медикаменти, за които световният опит показва, че помагат на заболелите от новия тежък вирус.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМаг Астор навършва днес 77 години
Следваща статияРодителите сами решават дали 5 и 6-годишните деца да посещават предучилищна група

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here