дом Общество Борисов: Допълнително по 650 лева за полицаите от КПП-та в страната

Борисов: Допълнително по 650 лева за полицаите от КПП-та в страната

0
ДЯЛ

Държавата отпуска над 10 000 000 лева за допълнителни плащания на полицаите по контролно-пропускателните пунктове на областните градове. До края на извънредното положение близо 15 200 служители на реда ще получават допълнително на месец по 650 лева. Това обяви днес на брифинг премиерът Бойко Борисов. Той похвали работата на полицаите и обясни, че натоварването и напрежението при тях е много голямо.
Борисов уточни, че ако няма ръст в броя на заразените с коронавирус в страната ще бъде вдигната забраната за разходки в паркове и градинки. Няма да се позволява обаче да се сяда по пейки, пиенето на алкохол, за да се избегне струпването на групи от хора. Контролът за спазването на правилата ще бъде възложен на полицията, а в природните паркове и планините и на доброволци.
„Големи групи започват да се заболяват. Резултатите от това пътуване – масово смесване на хора, ние не успяхме да предотвратим, защото полицията не може да преследва и налага крути мерки върху гражданите. В момента всички сме болни от коронавирус – обществата, света. Като на всеки болен искаш да му каже, че има лекарство и скоро ще оздравее. Много колеги тръгнаха по тази тактика, но за мен е нечестна“, категоричен бе Борисов.
По думите му ние понякога сме лицемерни, като общество. „Лесно ръкопляскаме на докторите. Значи на нас ни омръзна да стоим вкъщи, а лекарите работят в карантинни условия и със седмици не си отиват вкъщи, а приберат ли се карантинират. На тях това им се вижда хубаво, а на другите им омръзва“, каза още Борисов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМинистър Горанов: Отпускаме 4,5 милиарда лева в помощ на икономиката
Следваща статияПри съседите: 20-годишен джигит на пътя уби 5 овце и потроши пешеходец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here