дом Общество Болницата в Нови пазар се нуждае от завивки и печки, обявена е...

Болницата в Нови пазар се нуждае от завивки и печки, обявена е дарителска кампания

0
ДЯЛ

Във връзка със спешните нужди от оборудване на новооткритите отделения за лечение на болни от COVID в болницата в Нови пазар, общинското ръководство в лицето на кмета на общината Георги Георгиев организира дарителска кампания.
Необходими са:
Одеяла или олекотени завивки – 150 броя;
Възглавници – 150 броя;
Спално бельо (чаршаф, плик, калъф) – 150 броя;
Хладилници за съхранение на биологични продукти и медикаменти – 2 броя;
Стенни конвектори – 30 броя, като за целта ще се събират средства на обща стойност 6 000 лева;
Дюшеци за болнични легла – 50 броя, като за целта ще се събират средства на обща стойност 4 450 лева.
Към днешна дата функционират Приемно отделение със спешен хирургичен кабинет, Клинична лаборатория, Рентгеново отделение оборудвано и със скенер и дентален рентген, Отделение за физиотерапия и рехабилитация, в което се обслужват и граждани амбулаторно, Неврологично отделение и Вътрешно отделение със сектор за лечение на туберкулоза.
Капацитетът на Вътрешно отделение и Неврологично отделение е запълнен, разкрити са и допълнителни легла. Тези две отделения са обособени и за заболели от COVID-19, освен от община Нови пазар, така и от съседните общини.
В сградата на общинска администрация е разкрит център за дарения в натура. За улеснение на гражданите е открит и горещ телефон – 0882 91 56 86, на който могат да се правят запитвания, консултации и упътване във връзка с даренията. Телефонът ще бъде активен всеки работен ден от 8.00 часа до 16.00 часа.
„Призовавам всички съграждани – физически и юридически лица, да подкрепят кампанията и подадем ръка в тези дни на изпитание и нужди на нашите медици от болницата в Нови пазар. Усилията, които полагат нашите лекари, сестри, санитари и служители, нямат цена и отплата. Можем поне малко да облекчим тяхната работа, като им осигурим най-необходимото. Днес те имат нужда от всички нас! Нека го направим!“, завършва в призива си кметът Георги Георгиев.
Банковата сметка, по която могат да се правят дарения за борбата с COVID-19 е:
BG92FINV 91508415926535
FINVBGSF
Основание на превода: 445100
Борба срещу COVID-19
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия46-годишен мъж от село Климент е засечен с нерегистриран автомобил в Кубрат
Следваща статияСИДП достави 87 235 кубика дърва за огрев на 14 623 домакинства в Североизтока

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here