дом Култура „Бодра песен“ със златен медал от Световния хоров фестивал на мира

„Бодра песен“ със златен медал от Световния хоров фестивал на мира

0
ДЯЛ
Снимка: Хор "Бодра песен"

Изпълнителите от „Бодра песен“ се завърна със златен медал от Световния хоров фестивал на мира във Виена и 11 място в крайното класиране. Това съобщи диригентът на формацията Деница Узунова.
В конкурса участваха 250 хора от 32 държави, разпределени в 10 категории. Детският хор „Бодра песен“ се състезава в категорията „Тийнейджърски хорове“. В конкуренция с 29 хора от Китай, България, Украйна, Русия, Литва, Полша, Румъния и Испания, шуменските изпълнители от „Бодра песен“ спечелиха златен медал с най-висок резултат в своята категория (с равен брой точки с още един китайски хор).
Така шуменският колектив стана единственият хор от България, който бе допуснат до финалния конкурс за Гран при, заедно с 14 хора от всички 250. Заедно с това спечели и участие в следващото издание на фестивала без заплащане на такса правоучастие.
В Гран при конкурса хор „Бодра песен“ се класира на 11 място.
Световният хоров фестивал на мира във Виена се провежда за 11 пореден път от 22 май до 12 юни.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБойците на „Шуменска крепост“ извоюваха отборната купа в Козлодуй
Следваща статияНад 4 500 зрелостници ще получават 100 лева месечна стипендия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here