дом Културна програма Богата празнична програма за Деня на Шумен – 11 май

Богата празнична програма за Деня на Шумен – 11 май

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com


За поредна година с богата празнична програма от събития ще бъде отбелязан Денят на Шумен – 11-ти май. Празникът ще започне в 09.30 часа с открит урок „Час по родолюбие“ и издигане на знамето на града във всички училища и детски градини, а след това по инициатива на МОН ще се извие българско хоро под мотото „Розите на България“. По същото време, в 09.30 часа, в зала „Проф. Венета Вичева“ започват дебати между отборите на четири училища, посветени на участието на младежите от Шумен в развитието на града.
Тържественият ритуал по издигане на знамената на ЕС, България и Шумен пред сградата на Общината ще започне в 10.30 часа. Половин час по-късно, в 11.00 в зала 363 на Общината ще се състои тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени наградите за изкуство и култура. В същия час стартират и организираните прояви за Деня на Шумен. По бул. „Славянски“ (между Руския паметник и пл. „Кристал“) в „Ателие на открито“ ще се представят школите на ЦПЛР – ОДК. Пред сградата на Общината ще се проведе състезание по стрийт баскетбол. На откритата сцена на пл. „Освобождение“ ще започне празникът за децата на Шумен, където ще има забавления и анимация. Пак там, в 12.30 ще започнат изпълненията на студенти от специалността „Педагогика на обучението по музика“ на Шуменския университет.
В 13.30 часа в ШУ „Еп. Константин Преславски“ ще се проведе олимпиада по езикова култура за студенти и гимназисти. В парка между Община Шумен и Регионалната библиотека в 14.00 часа ще има уъркшоп по съвременни танци с участието на The Loud Dancers, Layout free run & parcour. В 16.15 часа в градинката пред паметника на ген. Мадатов ще има изпълнения на Градския духов оркестър „Михаил Биков“.
Празничната програма, посветена на Деня на Шумен – 11 май, продължава с изложба на випуск 2018 на СУ „Сава Доброплодни“, която ще бъде подредена и представена в ХГ „Елена Карамихайлова“ от 17.30 часа. В 18.30 часа пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ ще се състои официалното откриване на Международния фестивал „Друмеви театрални празници „Нова българска драма“. По същото време, в 18.30 часа, на откритата сцена на пл. „Освобождение“ ще започне празничният концерт на Поли Генова с участието на госпъл формация „Менора“, Танцувално студио „Електра“, The Loud Dancers, Layout free run & parcour и хип-хоп група „Емоушън“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГергьовска люлка отново ще се залюлее в преславското село Драгоево
Следваща статияНамалява броят на децата, извършили противообществени прояви и престъпления