дом Култура Богата Коледна програма подготвя Драматичният театър в Шумен

Богата Коледна програма подготвя Драматичният театър в Шумен

0
ДЯЛ

До края на годината децата в Шумен и региона ще имат удоволствието да се насладят на 50 представления на тема дядо Коледа и подаръците, които той ще раздаде. Изненадите ще бъдат за многобройната публика от детски градини и ясли, съобщи директорът на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ Димитър Димитров. Изцяло върху детски заглавия работят известният режисьор Съби Събев и режисьорката – актриса Яна Евтимова. Няма да бъдат пропуснати и децата от Дома във Велики Преслав и Дом „Калинка“. Подготвена е и програма за Домовете за възрастни в Шумен и в Разград.
Спектакълът „Хористи“ е подаръкът на „Ротари клуб“ за по-възрастна публика от пенсионерски клубове, уточни театралният директор.
Със заглавие на френския драматург Ясмина Реза „Живот по три“ талантливата млада режисьорка Маргарита Мачева ще постави началото на Новата година. Авторката разглежда семейни взаимоотношения и оформянето на различни характери. „Интересното , че една и съща случка се разглежда по три различни начина. И това е много сериозно актьорско предизвикателство“, сподели режисьорката. От забавната на пръв поглед ситуация излизат всъщност много сериозни проблеми, отбеляза тя. Според нея това са „суперактуалните проблеми“ като борбата за надмощие, себедоказването през другия човек, като мачкаш останалите по фин и деликатен начин. Пиесата ще се реализира на голяма сцена, като публиката ще е там. Мисля , че представлението ще бъде интересно, обобщи Мачева. Композитор е Пламен Мирчев – Мирона. В пиесата роля е отредена за младия актьор – гост Васил Дуев. Хубавото в тази пиеса е чувството за хумор и това е добър ход за хората, сподели той. През тези три версии всички герои катастрофират, забравяш човека, семейството в името на някакви опортюнистични амбиции, анализира темата актьорът. По думите му тогава пропадаш заради постигането на целта. Пиесата е била поставяна на Варненска сцена. Дуев не се изкушава да дава съвети на режисьора. „Трябва да си отвориш егото не само към ролята и автора, но и към режисьора“, отбеляза той.
Известният театрален режисьор Пламен Марков е поканен да реализира на Шуменска сцена „Криворазбраната цивилизация“, съобщи още директорът Димитър Димитров. Новото е, че текстът ще бъде доста атрактивен като бъдат включени и текстове от други представления на класика Добри Войников. На брифинга стана ясно, че в ход е подготовката на Международния театрален фестивал в Шумен „Нова българска драма“. Селекционерите тази година ще бъдат двама.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБързо производство за шофьор, управлявал кола със „самоделна“ предна табела
Следваща статияНад 30 деца тренират борба в новата спортна зала

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here