дом Култура Богата гама от концерти предлага Симфониета-Шумен през януари

Богата гама от концерти предлага Симфониета-Шумен през януари

0
ДЯЛ

Богати и разнообразни концерти предлага Симфониета-Шумен на публиката през януари.
Акцент в програмата е отбелязването на 120 години от рождението на бележития български композитора Панчо Владигеров. По този повод на шуменска сцена ще концертират лауреати от последното издание на Международния конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“ 2017 година.

На 17 януари под палката на Калина Василева ще прозвучи Седемнадесетият клавирен концерт от Моцарт. Произведението ще бъде изпълнено от Йоана Райчева, която е студентка едновременно в две учебни заведения – Висшето училище за музика „Ференц Лист“ във Ваймар, Германия и в Международната музикална академия „Акилес Деле Виня“ Коимбра, Португалия.
„Силата на съдбата“ е заглавието на концерта на 24 януари. Образите на Кармен, Клеопатра и Леонора носят обаятелна енергия и трагична съдба.

Премиерно в Шумен ще прозвучи програмната творба „Смъртта на Клеопатра“ от френския композитор Хектор Берлиоз в изпълнение на сопраното Нона Кръстникова.
На 31 януари младият пианист Емануил Иванов заедно с Август-Александър Павлов – виолончело и Димитрий Стопичов – цигулка ще изпълнят мащабния Троен концерт от Лудвиг ван Бетовен.
Всички концерти са в зала „Проф. Венета Вичева“ от 18.35 часа.
Снимки: Симфониета-Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНамериха мъртъв издирвания Георги Минев в корито на река
Следваща статияРъст на приходите от нощувки през ноември в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here