дом Общество БНБ пуска в обръщение златна възпоменателна монета „Рождество Христово“

БНБ пуска в обръщение златна възпоменателна монета „Рождество Христово“

0
ДЯЛ
Снимка: БНБ

От 7 декември Българска народна банка пуска в обръщение златна възпоменателна монета на тема „Рождество Христово“ от серията „Българска иконография“. Това съобщиха от пресцентъра на БНБ.
Цената на монетата е 1300 лева. Тя е с тегло 8.64 грама. Номиналната й стойност е 100 лева. Диаметърът на монетата е 24 милиметра. Автори на художествения проект са Пламен Чернев и Преслав Чернев.
Монетата ще се продава в Българска народна банка на две каси, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзен (България)ЕАД и Тексим Банк АД. В периода от 7 до 9 включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от БНБ до 2 броя монети, след което възпоменателната монета „Рождество „Христово“ ще се продава без ограничения.
Подробна информация за монетата може да видите тук.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзбират фирма за зимното поддържане в община Каспичан
Следваща статияПрез 2021-ва ще работим 1 ден по-малко! Списък с почивните дни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here