дом Общество Близо 5 400 проверки са извършили горските инспектори от РДГ – Шумен...

Близо 5 400 проверки са извършили горските инспектори от РДГ – Шумен за 6 месеца

0
ДЯЛ

Близо 5 400 проверки са извършили горските инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ) – Шумен за първото шестмесечие на 2020 година.
Горските служители проверяват за спазване на нормативните разпоредби за добив, транспортиране и съхранение на дървесина, изпълнение на правилата по време на лов за безопасно протичане на ловните излети и предотвратяване на инциденти и нещастни случаи.
Проверени са 822 склада за продажба на дърва, 768 сечища, 1143 моторни превозни средства (МПС), 883 ловци, риболовци, 1 429 физически лица. 169 проверки са осъществени с участието на служители от МВР, СИДП и ИАРА.
За установени нарушения по Закона за горите са съставени 99 акта и 22 броя констативни протокола, като най-често срещаните нарушения са за транспортиране и съхранение на дървесина без контролна горска марка, и непридружена с превозен билет.
През първите шест месеца на 2020 година общото количество на иззетата от служителите по горите незаконна дървесина е 75,60 пространствени кубични метра. Задържани са и 2 броя МПС.
Проверките в териториалния обхват на РДГ – Шумен продължават.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНовата заповед на здравния министър е в сила до 15 юли, вижте мерките
Следваща статияПри съседите: Обвинен за пране на 411 750 лева остава в ареста

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here