дом Общество Близо 403 000 нуждаещи се получиха храни от първа необходимост

Близо 403 000 нуждаещи се получиха храни от първа необходимост

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Близо 403 000 българи и техните семейства бяха подкрепени с над 6300 тона храни от първа необходимост през октомври и ноември. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.
За двата месеца бяха раздадени над 279 000 пакети с 16 вида хранителни продукти, осигурени по Оперативната програма за храни и/или материално подпомагане, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-уязвимите лица и от държавния бюджет. Храните са на обща стойност 15,3 млн. лв. и раздаването им беше възложено на Българския Червен кръст от Управляващия орган на програмата – Агенцията за социално подпомагане.
За първи път семействата с трима и повече членове получиха по два пакета, всеки от които съдържа общо 23 кг продукти. Сред тях са различни видове консерви, брашно, захар, олио и др.
Удвоената подкрепа е в отговор на желанието на потребителите, изразено при проучване за удовлетвореността от мярката. Пакетите, които останат непотърсени и нераздадени, ще бъдат разпределени на допълнителни целеви групи, определени със специална наредба.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСвета Сава почитаме днес
Следваща статияБорисов: Ваксинирането ще бъде само по желание и безплатно!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here