дом Наблюдател „Бил Гейтс използва коронавируса за микрочипиране на хора“ и други конспиративни теории...

„Бил Гейтс използва коронавируса за микрочипиране на хора“ и други конспиративни теории са проверени

0
ДЯЛ

Спекулациите за бъдеща ваксина против коронавируса се разрастват и публикациите в социалните медии за борба с ваксинацията печелят все повече привърженици в интернет.
Една конспирация за ваксините, обхванала земното кълбо. Тя твърди, че пандемията от коронавирус е прикритие на план за имплантиране на проследяеми микрочипове и че съоснователят на „Microsoft“ Бил Гейтс стои зад този план.
Не намерихме доказателства в подкрепа на тези твърдения. Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс заяви пред Би Би Си, че твърдението е „невярно“.
Ръководителят на Руската комунистическа партия тази седмица заяви, че така наречените „глобалисти“ подкрепят „прикрито масово имплантиране на чипове, към което могат навреме да прибягнат под предлог на задължителна ваксинация срещу коронавирус“. Той не спомена Гейтс по име, но в САЩ Роджър Стоун, бивш съветник на Доналд Тръмп, каза, че Бил Гейтс и други използват вируса за „микрочипиране на хора, за да можем да кажем „дали сте били тествани“.
Ново анкетно проучване на YouGov сред 1 640 души показа, че 28% от американците смятат, че Бил Гейтс иска да използва ваксини за имплантиране на микрочипове при хората – като цифрата се увеличава до 44% сред републиканците.
Слуховете набраха скорост през март, когато Бил Гейтс каза в интервю, че в крайна сметка „ще имаме някои цифрови сертификати, които ще бъдат използвани, за да покажат кой се е възстановил, тествал и в крайна сметка кой е получил ваксина.“ Той не спомена за микрочипове.
Този отговор доведе до една широко споделена статия под заглавието: „Бил Гейтс ще използва микрочипови импланти за борба с коронавируса“.
В статията се прави препратка към проучване, финансирано от фондацията „Гейтс“, на технология, която би могла да съхранява нечии данни за ваксина в специално мастило, прилагано едновременно с инжектиране.
Технологията обаче не е микрочип и е по-скоро като невидима татуировка. Тя все още не е представена, няма да позволи на хората да бъдат проследявани и личната информация няма да бъде въведена в база данни, казва Ана Якленец, учен, участващ в изследването.
Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс казва: „Позоваването на „цифрови сертификати“ се отнася до усилията за създаване на дигитална платформа с отворен код с цел разширяване на достъпа до безопасно тестване в домашни условия“.
Неотдавнашна публикация в базиран в Обединеното кралство акаунт в Tуитър гласи: „Бил Гейтс признава, че ваксината без съмнение ще убие 700 000 души“ и връзки към видеоклип с участието на теоретика на конспирации Алекс Джоунс.
Твърдението в туита, в който има повече от 45 000 ретуита и харесвания, е невярно и погрешно представя думите на Гейтс. Във видеото Гейтс говори за ефикасността на ваксините при възрастни хора и предупреждава за риска от странични ефекти. Той излага хипотетична ситуация относно потенциалната вреда от страничните ефекти, като казва: „Ако имаме един на 10 000 странични ефекти, тогава ще има повече от 700 000 души, които ще страдат от това“. Той не „признава“, че 700 000 ще умрат от ваксина.
Конспирациите около Бил Гейтс стигнаха до италианския парламент, където независим депутат поиска Бил Гейтс да бъде даден на Международния наказателен съд за престъпления срещу човечеството.
Едно популярно италианско видео, което е гледано повече от 700 000 пъти във Facebook, има надпис, в който се твърди, че пандемията е „измислена“.
Разказвачът на клипа е Стефано Монтанари, италиански изследовател със специалност фармакология, който твърди, че крайната цел е всички да бъдат ваксинирани.
Той твърди, че епидемията „ще продължи да бъде изцяло компенсирана“, докато няма ваксина, която „ще внесе пари и корупция във вече пълните джобове на някои“. И заключава: „Това е сензационна измама, но много успешна“.
Джак Гудман и Флора Кармайкъл, BBC
Снимка: BBC
Превод: 24rodopi.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМая Манолова внася законопроект за колекторите
Следваща статияОблаци и вятър на 1 юни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here