дом Общество Беседи за християнското семейство започват в храм „Свети Три Светители“ в Шумен

Беседи за християнското семейство започват в храм „Свети Три Светители“ в Шумен

0
ДЯЛ

Цикъл беседи на тема „Християнското семейство – сформиране, запазване и развитие“ организира храм „Свети Три Светители“ в Шумен. Целта на инициативата, подкрепена от църковното настоятелство е лектори – богослови да разяснят що е християнско семейство, как да го създадем, какви са отговорностите пред съпрузите и как двамата да го съхранят, запазят и развият.
Утре, 30 май, е първата беседа от 18.00 часа в църковния салон към храма. Лектори са преподавателят в Шуменския университет иконом д-р Теодор Стойчев и отец Пламен Марчев от църквата „Свети Три Светители“.
Беседите ще се провеждат всяка сряда.
Християнското семейство е в центъра и на срещи – беседи, които се провеждат в Духовно – просветния център „Свети Архангел Михаил „във Варна. Инициативата в Шумен е заимствана от този център поради големия интерес на млади хора към темата. Разглеждат се основни въпроси свързани с любовта, взаимоотношенията между мъжа и жената в семейството и възпитанието на децата от гледна точка на богословието и психологията.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМая Манолова стартира кампания срещу таксите в детските градини
Следваща статияРаботодателите подават информацията за болничните изцяло по електронен път