дом Общество 1 юни: Игри, песни, кино и още много забавления за децата на...

1 юни: Игри, песни, кино и още много забавления за децата на Шумен

0
ДЯЛ

Цял ден забавления за малчуганите на Шумен са организирали от общината за Деня на детето – 1 юни, съобщават от пресцентъра на кметството.
Празникът ще започне в 9 часа с инициативата “Библиотекар за един ден” в Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров”. Там децата от първи до осми клас на шуменските училища ще се запознаят с работата на библиотекарите, като едновременно с това ще изпълняват и техните задължения.
Час след това – от 10 ч. малки и големи зрители ще имат възможността да гледат любимите си герои от филма “Смърфовете” и то напълно безплатно. Прожекцията ще бъде в залата на Младежкия дом.
Също от 10 ч. в алеите на Градската градина в Шумен стартират ателиета, спортни игри и сцена на талантите. В ателиетата, организирани от Общински детски комплекс, малчуганите ще имат възможността да изработят бижута, маски, оригами, да засаждат цветя,  а също така и да рисуват върху асфалт. На различни
площадки в Градската градина ще се проведат спортни игри – футбол на малки врати, слалом с велосипеди, стрийтбол, слалом с ролери, дартс, карате и айкидо, шахмат и теглене на автомобил.
Освен това вокални и танцови състави към Младежкия дом са подготвили празнична програма, която ще бъде представена на сцената на талантите. Община Шумен организира томбола за участниците, като  след 12.30 часа ще бъде изтеглен
печелившият билет с голямата награда – велосипед.
От 11.30 ч. в Танцувалната зала на Младежкия дом ще започне отличаването на участниците в конкурса за есе и рисунка “Индустрията в моя регион”. Той се организира от Химикотехнологичния и металургичен университет – София и Българската асоциация на металургичната индустрия. Инициативата се провежда под патронажа на кмета на Шумен Любомир Христов. Спонсор на проявата е “Алкомет” АД, уточняват от общината.
Една от най-новите и интересни игри, която са подготвили за малчуганите е интерактивната игра „Изследователи“. Тя ще започне от 14 ч. на Паметника “Създатели на българската държава” и цели да провокира интереса на младите хора към културно-историческото ни наследство и да обогати техните познания за българската история. Организатор е общинското предприятие по туризъм, публични прояви и атракции.
Празникът на детето ще продължи от 17.30 часа в парк “Студентски” със занимателни, спортни игри и безплатни
атракциони за децата на Шумен. В края на деня отново ще бъде организирана томбола с награди и още едно дете ще има
възможност да спечели велосипед.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПиян подкара автомобил, блъсна се в стълб и падна в дере, четирима са ранени
Следваща статияБюджетът на общината олекна с 225 хил. лв., имало процедурни нарушения по европроект

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here