дом Общество Безплатните винетки за хората с увреждания ще се получават по нов ред

Безплатните винетки за хората с увреждания ще се получават по нов ред

0
ДЯЛ

Хората с над 50 на сто увреждания и семействата на деца с увреждания ще получават по нов ред безплатните винетки, след като хартиеният стикер стане електронен.
За целта ще се промени наредбата, информира БНР. С предлаганите промени се предвижда, след като Агенция „Пътна инфраструктура“ издаде безплатните годишни електронни винетки, да изпраща потвърждения в електронен вид за генерирания електронен документ за всяко правоимащо лице до дирекциите „Социално подпомагане“. Те от своя страна ще предоставят потвържденията на хартиен носител или ще го изпращат на правоимащите по имейл. Издаването на хартия на потвърждението се налага, тъй като не всички хора с увреждания имат електронна поща. Дори потвърждението да не бъде получено лично, това няма да е основание електронната винетка да се анулира от АПИ.
Предвижда се още при подаване на заявлението-декларация, по пощата или в електронен вид, социалните служби по служебен път да правят проверките в МВР, „Гаранционния фонд“ и Регионалната здравна инспекция. Това ще се прави в случаите, когато ползвателите на безплатните електронни винетки не се явяват лично в дирекциите, за да предоставят за справка оригиналите на посочените документи, които пък са базата, за да се оформи искането до АПИ за издаване на безплатния електронен винетен стикер.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия17 са жертвите на тежки катастрофи в Шуменско от началото на годината
Следваща статияНОИ ще изплати парите за майчинство преди Нова година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here