дом Общество Бездомно куче нападна дете в Нови пазар

Бездомно куче нападна дете в Нови пазар

0
ДЯЛ

Бездомно куче е нападнало вчера момиченце в Нови пазар. Детето не е пострадало. Намиращи се на мястото на инцидента хора са прогонили животното и са спасили детето, съобщи 60city.net.
Общински служители упоили бездомното животно. Това обаче предизвикало гнева на група младежи. Те започнали да се държат агресивно и обиждали общинарите, като им попречили да заловят кучето.
В началото на ноември 2020 година в Нови пазар домашен ротвайлер, пуснат свободно да се разхожда по улиците, нападна жена, която развеждала домашния си любимец. При този инцидент е пострадало кучето на дамата.
В края на миналата година мъж от града подал в Общината сигнал за глутница бездомни кучета. Той обяснил, че в района на стадиона в Нови пазар има около 30 агресивни четириноги, които нападат домашни любимци, а нерядко и хора. Това прави невъзможно преминаването в този район. Мъжът отбелязал още, че ситуацията е подобна и в други райони на Нови пазар.
От общинска администрация в града отговорът гласи, че това е голям проблем, на който не спира да се търси решение. „Проблемът е толкова голям, вследствие на съвестта и културата на хората. Всеки се освобождава от отговорност да се грижи за своя домашен любимец, като „му отвърже синджира” и го пусне на улицата, или като го сложи в кашон и го занесе в съседното населено място. А там на улицата „защитниците на животни”, ще го хранят ще му дават вода. Това е криворазбрано милосърдие спрямо бездомните животни, защото те си мислят, че като им подхвърлят коричка хляб, вече полагат грижи за тях. А животните имат нужда от лекарства, от кастрация, от обезпаразитяване“, се казва в позицията на местната управа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрезидентът Радев: ДПС и ГЕРБ са ортаци и в бизнеса, и в политиката
Следваща статияМоряк извади кръста от Камчия край Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here