дом Общество Безводие мори села в община Върбица

Безводие мори села в община Върбица

0
ДЯЛ

На продължителен воден режим са няколко села в община Върбица.
„Най-критично е положението в селата Тушовица , Бяла река и част от града, където по 3 – 4 седмици няма вода. Мизерия в 21-и век“, коментираха жители на Бяла река пред 24shumen.com.
Според тях освен сухата зима, проблемът е и старият водопровод, който непрекъснато аварира.
Хората тичат по обществените чешми да се снабдяват с вода. Тъжна гледка, обобщават местните. И припомнят, че досега всички кметове обявявали за свой приоритет да работят за нов водопровод.
По-предприемчивите жители са намерили решение на проблема с безводието – хидрофор. Други пък разчитат на кладенците.

„За голямо съжаление трябва да споделя, че състоянието на вододайните зони в този район е много тревожно. А източник, като малкият извор, към който има помпена станция в Бяла река, изтласква само 30 мл в секунда. Обикаляйки този дълъг терен срещнах навсякъде пресъхнали ручеи, притоци, малки поточета, чешмички. А пътят бе толкова сух, че засипваше с прах и пепел стъпките ни и следите на автомобила, с който се придвижвахме“, споделя във Фейсбук профила си кметът на Върбица инж. Мердин Байрям.
Ние не сме преставали да помагаме с каквото можем на дружеството ВиК, но проблемът съществува и той вече е факт, продължава управникът.
Той продължава инспекцията и на другите вододайни зони, за да се убеди на място в създалата се тревожна ситуация за цялата община, която касае вече държавата.
Снимки: Община Върбица
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПиян шофьор на камион накъса електрически жици в Шумен
Следваща статияОбявиха грипна ваканция за учениците в Шуменско (обновена)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here