дом Спорт Баскетболният отбор на Шумен записа първата си победа в А група

Баскетболният отбор на Шумен записа първата си победа в А група

0
ДЯЛ

Баскетболния ни тим записа първата си победа този сезон в А група при мъжете. Шуменският тим надигра като домакин втория във временното класиране „Чавдар“ Троян със 104:95 и запази шансовете си за класиране в Първата шестица на първенството. След колебливо първо полувреме и отлична защита през второто, шуменските баскетболисти се поздравиха с успеха и показаха, че до края на надпреварата в регион „Изток“ ще гонят класиране минимум за баражите.
Виктор Серафимов откри резултата в двубоя с точен изстрел от тройката. Чавдар върнаха трите точки с кош и фаул, а след това Наков добави още две точки, за да ги изведе напред. Последваха две силни минути за Шумен, нашите момчета успяха да опазят противника при неговите атаки, а Кирилов вкара три поредни коша, за да изведе Шумен – 9:5. Двата отбора се „захапаха“ и до края на първата четвърт не успяха да си направят разлика. Краят на тази част дойде при 23:23, а Шумен можеха да водят, но поредица от грешки в последните минути позволиха на гостите да стопят крехката преднина от 4 точки след кошове на Райков и Наков. Последваха пет минути, в които двата отбора накъсаха играта с нарушения и грешки, но това бе добре дошло за Шумен, които задържаха преднината си. Мачът вървеше кош за кош, но при оставащи две минути до края гостите заиграха агресивно в защита, а в нападение нови тройки на Маринов и Йонков свалиха разликата до 8 точки за Шумен. В последната минута, нашият отбор намери сили да изиграе силно своите защити, а Миро Денчев даде спокойствие с хубав пробив. В самия край Наков бе точен от наказателния, за да оформи крайния резултат 104:95.
Отличен мач за Шумен изиграха Антон Диков и Кирил Кирилов. И двамата завършиха с коефициент 30 и бяха с най-голям принос за успеха. Диков отбеляза 30 точки, подаде 10 завършващи паса и хвана 5 борби. Кирилов пък отбеляза 20 точки, грабна 11 борби и подаде 3 асистенции. Янко Янков и Мирослав Денчев също записаха по 20 точки, като Миро отново бе близо до трипъл-дабъл с 11 борби и 8 асистенции.
За гостите Наков направи поредния си добър мач срещу шуменския тим вкарвайки 24 точки, подавайки 7 асистенции и хващайки 3 борби. Най-резултатен за „Чавдар“ бе Райков с 31 точки, Бажанов завърши с 14, а от пейката добро включване направи Йонков също с 14.
В предстоящия двубой отборът на Шумен отново е домакин и ще приеме „Берое 2“. Срещата е на 3 декември от 17.00 в зала „Младост“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКрай на запорите до размера на минималната работна заплата
Следваща статияРашидов: България изнася потенциала си, от оставащите „чеп за зеле не става“!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here