дом Спорт Баскетболистите ни завършиха сезона на 5-то място в „А“ група

Баскетболистите ни завършиха сезона на 5-то място в „А“ група

0
ДЯЛ

Мъжкият отбор на Шумен завърши сезона в „А“ група по подобаващ начин. Нашият тим победи гостите от „Атлетик“ София със 112:107 след продължение и завърши на пето място в тазгодишния шампионат. Това е най-доброто класиране на „Шумен“ след сезон 2013/14, когато също завършиха пети.
Среща от самото начало показа, че двата отбора са равностойни и ни очаква здрав сблъсък. До средата на първата четвърт двубоят вървеше кош за кош, като нито един от съперниците не можеше да се откъсне с повече от 2 точки. В тези първи минути за „Шумен“ се разписаха Янков и Ростислав Тончев, а за гостите Захариев, Славейков и Вучков.
Първото полувреме завърши с 7 точки преднина за „Атлетик“ – 43:50.
Второто полувреме продължи с равностойна игра. Янков вкара от поста и затвори третата четвърт при 10 точки пасив за Шумен – 60:70.
Последната четвърт започна с нова тройка на Танев в актива на Атлетик. Капитанът на „Шумен“ Янко Янков и Ростислав Тончев обаче искаха да завършат сезона с успех. Те се нагърбиха в тези решителни минути с тежестта да водят нападението на отбора ни. В оставащите 14 секунди до края гостите също не организираха успешна атака и мачът влезе в продължение. До края „Атлетик“ успяха да вкарат само един наказателен чрез Славейков, докато за „Шумен“ Ростислав Тончев също отбеляза кош и спечелиха този драматичен мач със 112:107.
Янко Янков бе в основата за успеха на „Шумен“. Капитанът ни отбеляза 29 точки, хвана 7 борби, подаде 6 завършващи паса и открадна 2 топки. Ростислав Тончев пък бе най-резултатен за нашият тим с 32 точки, като освен да вкарва той показа, че може и да подава, записвайки 7 асистенции. Андрей Иванов изигра поредния си силен мач за „Шумен“ със 17 точки и 13 борби. Виктор Серафимов също бе в основата на успеха. Гардът ни бе близо до трипъл-дабъл: 23 точки, 10 борби и 8 асистенции.
„Шумен“ завършва един успешен сезон – намериха място сред петте най-добри отбора в „А“ група. Въпреки, че сезонът бе на приливи и отливи, отчитат израстване на младите момчета в тима. Ветераните показаха с играта си, че поддържат високо ниво. Привлечените състезатели също дадоха много на отбора и ни помогнаха да се представим достойно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДо 31 март тютюнопроизводителите трябва да се регистрират в службите по земеделие
Следваща статияВъзможни смущения в електрозахранването на десетки адреси в Шумен, спират тока на места в Смядово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here