дом Политика Балотажът в Шумен: Любомир Христов срещу Венцислав Венков

Балотажът в Шумен: Любомир Христов срещу Венцислав Венков

0
ДЯЛ

Кандидатът на ПП ГЕРБ Любомир Христов ще се бори за втори кметски мандат в Шумен. Христов спечели 32.35% от вота на избирателите, което е 10 538 гласа.
С 22.02% избирателите решиха срещу него на втори тур да се яви Венцислав Венков от „БСП за България“. За него гласуваха 7 173 души.
Това показват резултатите от 100% обработени изборни протоколи за община Шумен.
Трeти в надпревара за кметския стол в Шумен остана Добромир Драев подкрепен от Местна коалиция ДБГ (БНД, ЕНП, ССД, Глас народен, НДСВ). Той събра 12.04% вот и 3 921 гласа.
ДПС с Четин Казак са четвърти с 10.01% и 3 260 гласа. Непосредствено след него е кандидатът на „Български социалдемократи“ Красимир Костов. Той успя да се пребори за петото място с резултат от 8.48% и 2 762 гласа.
Валентин Маламов е кандидатът с най-нисък вот – едва 0.56%.
С 27.91% ПП Герб водят и при листата за общински съветници. След тях са „БСП за България“ с 20.47%, Местна коалиция ДБГ (БНД, ЕНП, ССД, Глас народен, НДСВ) с 11.41%, ДПС с 10.41%, „Български социалдемократи“ с 5.17% и ВМРО-БНД с 4.84%.
Около 830 гласа са необходими, за да може дадена партия да спечели място в местния парламент.
Общият брой на намерените в урните бюлетини във всички 127 секции в община Шумен е 33 658. От тях недействителни са 4 770. Квадратчето „Не подкрепям никого“ са избрали 958 гласоподаватели.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСедем партии влизат в Общински съвет-Шумен
Следваща статияЛюбомир Христов: Няма да участвам в безпринципни коалиции и договорки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here