дом Общество Атаките продължават: Ало измамници не спират да тормозят хората за пари

Атаките продължават: Ало измамници не спират да тормозят хората за пари

0
ДЯЛ

Над 15 са получените сигнали от граждани в оперативната дежурна част на ОДМВР- Шумен, които съобщават, че ги атакуват по телефона. Измамниците са взели на прицел телефонните номера на жители на Шумен и Нови пазар. Схемата е добре позната в последно време- искане на съдействие от мним полицай за специализирана акция за залавяне на измамници. На стационарен телефон звъни непознат, който се представя за инспектор Димитър Попов от Криминална полиция и обяснява по телефона, че този телефонът на който звънят е намерен в списък на задържана група измамници. Тъй като един от тях все още е на свобода е твърде вероятно да се опитат да ги мямят по телефона. „Полицаите“ съветват хората да бъдат много внимателни. По време на разговора „полицаите“ дават като гаранция, че говорят с хора на реда несъществуващ номер 9112.
Следва второ обаждане от непознат. Той съобщава, че наш близък е за пострадал в инцидент, за лечението му е необходима голяма сума- между 10 и 15 000 лева. Следват заплахи, ако парите не бъдат предоставени. Измамниците казват на хората, че ще отидат до домовете им и че ще им се случи най-лошото.
Следва трето обаждане, в което „полицаят “ казва, че е засечено обаждането и моли за съдействие за залавяне на телефонните измамници. Инструкциите са да се съберат всички налични пари и ценности и да се оставят пред вход на жилище, да се хвърлят през тераса или прозорец, за да могат „полицаите“ да заловят измамниците в момента, в който вземат парите. Призоваваме хората да не дават по никакъв повод пари на непознати, да не оставят пред вратите си и да не изхвърлят парични средства през терасите, колкото и убедително да им звучат хората на отсрещната страна на телефона. Припомняме, че няма практика в която полицията да иска пари от хората за съдействие.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщинската хазна с близо 70 милиона за 2018 година
Следваща статияПродължава ремонтът по улица „Преслав”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here